CRASH COURSE IN THE SUB-SAHARAN MUSIC MARKET

Möt vår talare

Angela Ndambuki

Vi har bjudit in Angela Ndambuki, Regional Manager på IFPIs första kontor i Afrika Sub-Sahara (S-SA).

“I am looking forward to working on strengthening the copyright industry in S-SA, both in policy and operations, especially in light of the Africa Continental Free Trade Area.”

Under 2020 förväntas regionen söder om Sahara (Sub-Sahara) i Afrika, utgöra en ekonomi på ca 2000 miljarder USD – samma storlek som Rysslands, och är hem åt 14% av världens totala befolkning – mer än en miljard människor. Enligt IFPIs nyligen släppta Global Music Report ökade intäkterna för inspelad musik för Afrika och Mellanöstern 2019 med 15,9% till 101 miljoner US-dollar.

Vi har bjudit in Angela Ndambuki, Regional Manager på IFPIs första kontor i Afrika till en crash course om den snabbt växande musikmarknaden i Afrika, Sub-Sahara.

Med sin bas i Nairobi, Kenya, drivs det nyöppnade kontoret av Regional Manager Angela Ndambuki, som kommer att arbeta med regionens 46 länder för att främja värdet av inspelad musik, arbeta för musikbolagens rättigheter och utöka det kommersiella användandet av inspelad musik .

I en kommentar till inrättandet av regionkontoret sa IFPI: s verkställande direktör, Frances Moore:

”Afrika söder om Sahara har ett otroligt spännande och varierat musiklandskap. Öppningen av vårt kontor i Nairobi visar IFPIs fokus och engagemang för regionen och kommer att göra det möjligt för oss att bättre främja de frågor som påverkar den lokala inspelningsindustrin och stödja den fortsatta utvecklingen av musikmarknaden i dessa länder.”

Anmäl dig här >>
4 dec, 10.00

Export Music Sweden

Export Music Swedens fokus och långsiktiga mål är ökade musikexportintäkter för hela Sveriges musikindustri och att stötta samtliga av Sveriges musikgenrer.
Sverige har redan ett starkt musikvarumärke ute i världen och på ExMS arbetar vi målmedvetet för att göra svensk musiks position i världen ännu starkare.
Detta gör vi bland annat genom att hjälpa och stötta musikbranschen inom områden där den själv efterfrågar stöd och hjälp på olika sätt. Det handlar bland annat om stark svensk närvaro på branschmässor, seminarier, festivaler och andra händelser ute i världen. Vi deltar bland annat med showcase, paneldiskussioner och som generell support till alla svenska delegater på plats. Vi arrangerar även egna seminarier och föreläsningar på hemmaplan, som dessutom är öppna för alla i musikbranschen och helt kostnadsfria.
Sex pelare i Export Music Swedens dagliga verksamhet är:
  • att ge svensk musik större internationell exponering på musikmässor och festivaler runt om i världen.
  • att arrangera kostnadsfria seminarier för den svenska musikbranschen och där dela med sig av kunskap om musikexport på alla nivåer.
  • kontinuerligt förse den svenska musikindustrin med färska nyheter, kunskap och information om musikexport.
  • hålla dig som professionell musiker uppdaterad kring olika typer av statlig finansiering och stöd som finns att söka i Sverige för internationella musikprojekt.
  • regelbundet träffa professionella musiker för att ge personlig rådgivning och experthjälp om export.
  • att arrangera handelsdelegationer (Trade Missions) där svenska företagare inom musikområdet får möjlighet att knyta nya internationella kontakter och göra företagsbesök.
Kontakta oss

Har du frågor?

matilda@exportmusicsweden.org